sâmbătă, 9 octombrie 2010

Raspuns la sfaturile lui DUSARDUYN


1. Tineti totul simplu. Daca ar fi atat de simplu pe cat se crede, am fi toti niste superspecialisti in cresterea lor, nu credeti ? Secrete exista, chiar foarte multe, dar nu le stiu prea multi si de aceea nu le putem manipula asa cum am dori si este foarte bine asa !
2. Nu incercati sa fugiti inainte de a merge. Perfect adevarat, numai ca daca nu ar exista aceasta tendinata, in special la cei mai tineri, n-am fi progresat atat cat am progresat ca specie pana acum si este loc de mai bine !
3. Uitati totul despre nume si linii. Da, dar nu uitati ca suntem toti urmasi cuiva si chiar daca am fost invatati ca suntem indivizi unici, pornim totusi toti cu un bagaj special de date genetice de la parinti care pot reprezenta oricand un inceput, iar atleti slabi sau prosti nu exista, exista in schimb antrenori slabi sau prosti, din care intradevar sunt mult mai multi decat cei buni !
4. Fiti duri in selectie tot anul. Nu uitati sa dati insa sanse si celor mai slab pregatiti intr-o anumita perioada, fiindca s-ar putea dovedi campionii din alta perioada !
5. Regularitatea este importanta. Ceea ce este valabil si pentru oameni, dar nu uitati ca sarea si piperul este tocmai surpriza. Din cand in cand ar trebui incercata !
6. Daca zbori fond, da-i voie porumbelului sa se maturizeze 2 ani. Tinerii trebuie obisnuiti cu marea competitie , dar nu fortati, asa ca tineti cont de sfat.
7. Nu angaja niciodata o pasare “de o zi” la o cursa de doua zile. "Niciodata" e mult prea mult spus, inainte de a stii care cursa ii este destinata, trebuie s-o testezi la mai multe variante de cursa. Dupa aceea nu-si mai are rostul angajarii in alt fel de cursa decat aceea care i se potriveste. A..., si nu porniti de la ideea preconceputa precum ca "Carrieri" vor fi intotdeauna mai buni decat "Hunkari" in a transmite un mesaj pe 500 km. S-ar putea sa aveti surprize !
8. Nu poti ignora medicina ca in trecut. Pe de alta parte, daca o sa crezi ca veterinarul te poate face campion, te inseli. - perfect adevarat. Un sfat crescatorilor romani- nu degeaba si-au tocit unii coatele pe bancile facultatilor, oricand vor stii mai multe decat noi crescatorii simpli.
9. Daca ai in cotet doar pasari bune, poti practica imperecherea libera si sa astepti sa apara norocul. Mi se pare a gluma imbracata in cinism, asa ca nu am sa comentez pe acest subiect !
10. Adapostul este extrem de important pentru forma pasarilor. Ader intrutotul la acest adevar , insa nu sunt de acord ca un adapost frumos nu conteaza pentru pasari. Tratati pasarea asa cum ati vrea sa fiti voi tratati si veti cunoaste si alte minuni pe lume asta. Luati exemplul de la crescatorii germani de vaci, ce le pun muzica lui Wagner sau Strauss pentru cresterea productiei de lapte, sau a celor finlandezi ce le-au montat scarpinatoare automate pe spate si cate si mai cate din ultima vreme. Informatiile sunt libere si se gasesc pe net, cautati-le ! Cei ce au schimbat adapostul si au pierdut rezultatele avute, in alta parte ar trebui sa caute cauzele insuccesului, in special in ei insasi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu